Stanowisko NRL ws. regulacji dot. udzielania świadczeń stomatologicznych

Autor: NIL/Rynek Zdrowia • • 08 kwietnia 2020 18:41

Fot. Fotolia (zdjęcie ilustracyjne)

Prezydium NRL wyraziło przekonanie, że projekt zarządzenia powinien zawierać regulacje, które określą zasady udzielania świadczeń zdrowotnych w zakresie leczenia stomatologicznego zarówno na okres stanu epidemii, jak i na okres po jego odwołaniu (przynajmniej do końca bieżącego roku). Niezależnie od tego, czy po odwołaniu stanu epidemii kraj pozostanie w stanie zagrożenia epidemicznego, czy też stan epidemii będzie trwał na tyle długo, że wraz z jego końcem ustaną regulacje wprowadzone 14 marca br., zagrożenie zakażeniem pozostanie, a w przypadku świadczeń stomatologicznych będzie znacząco wyższe w porównaniu z innymi rodzajami świadczeń zdrowotnych.

Stanowisko wskazuje jakie należy podjąć regulacje na czas epidemii i na okres powrotu do zagrożenia epidemicznego lub bez jego utrzymania, w okresie co najmniej do końca 2020 r.

Więcej: nil.org.pl

Podaj imię Wpisz komentarz
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum