Mięso sprzed ćwierćwiecza w pierogach także w Wielkopolsce

Autor: TOK FM/Rynek Zdrowia • • 25 września 2009 10:55

Liofilizowane, ponad 25-letnie szwedzkie mięso w puszkach, które trafiło w ogromnych ilościach do Polski dotarło także do Wielkopolski. Jak informuje Radio TOK FM Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Poznaniu potwierdza, że prowadzi w tej sprawie kontrolę.

– Dostaliśmy sygnał od pracowników Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Krakowie. Wysłaliśmy nasze pracownice rozpoczęły kontrolę punktów, w których może się to mięso znajdować. Jej wyniki podamy jutro – mówi Ewelina Suska rzecznik prasowy wielkopolskiego Sanepidu.

Krakowski Sanepid ogłosił już, że mięso nie zawiera szkodliwych substancji

Sanepid nie chce podać nazw firm lub sklepów które owo mięso rozprowadzają. Na pytanie jak dużo takiego towaru trafiło do Wielkopolski i Poznania pracownicy Sanepidu odpowiadają:

 – Znacząco. Mogę powiedzieć, tylko że to mięso znajduje się w różnego rodzaju mielonkach i pierogach – dodaje Suska.

Do informacji ,że do polski dotarło 200 ton 26-letniego mięsa ze Szwecji dotarli reporterzy programu Uwaga! stacji TVN oraz czasopisma Svenska Dagbladet.

Podaj imię Wpisz komentarz
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum