Lekarz o granicy między zdrowym odżywianiem a marketingiem

Autor: polskieradio.pl/Rynek Zdrowia • • 28 lipca 2019 19:21

- Nasza dieta mogłaby być zróżnicowana ze względu na ilość dostępnych warzyw, owoców i produktów, które nie dość, że pomagają nam przeżyć, to mogą wpływać pozytywnie na nasze zdrowie - zaznaczył w programie "Pieniądz nie śpi" w radiowej Jedynce dr Adam Pietrzak, lekarz z Warszawy.

Lekarz o granicy między zdrowym odżywianiem a marketingiem
Fot. Adobe Stock. Data Dodania: 16 grudnia 2022

- Możemy bilansować swoją dietę w taki sposób, że jedzenie nie będzie powodowało żadnej patologii w naszych organizmach - powiedział gość Jedynki.

Zwracał też uwagę, że w aptekach dostępna jest cała gama produktów, które rzekomo mają pozytywnie wpływać na stan naszego zdrowia, uzupełniając w naszym organizmie niedobór witamin.

- Jeśli przy użyciu odpowiednich argumentów komuś powie się, że wciąganie powietrza przez słomkę jest zdrowsze, to znajdzie się grupa ludzi, którzy będą w stanie zapłacić za taką słomkę. Nawet kosztem tego, że przez słomkę będzie im się oddychać trudniej - powiedział Adam Pietrzak, podkreślając, że to samo dotyczy marketingu stworzonego na potrzeby sprzedaży suplementów diety.

Szczegóły: polskieradio.pl

 

Dowiedz się więcej na temat:
Podaj imię Wpisz komentarz
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum