VII Narodowy Kongres Żywieniowy pod hasłem: „Warzywa i owoce dla zdrowia” 26 listopada 2022 r.

VII Narodowy Kongres Żywieniowy jest oczekiwanym wydarzeniem merytorycznym związanym z tematyką żywności, żywienia czy edukacji żywieniowej. Do udziału w Kongresie zapraszamy wszystkie osoby zainteresowane tematyką zdrowego odżywiania i zdrowego stylu życia.

VII Narodowy Kongres Żywieniowy pod hasłem: „Warzywa i owoce dla zdrowia” 26 listopada 2022 r.
Fot. Materiał partnera
  • Wkrótce w Warszawie VII Narodowy Kongres Żywieniowy pod hasłem: „Warzywa i owoce dla zdrowia”
  • Wydarzenie zaplanowano na 26 listopada,  godz. 10:00 – 15:00
  • Bezpłatny udział w wydarzenie online, dostępny jest po rejestracji na stronie https://kongres-zywieniowy.waw.pl/

 Żywność, żywienie, edukacja żywieniowa

VII Narodowy Kongres Żywieniowy jest oczekiwanym wydarzeniem merytorycznym związanym z tematyką żywności, żywienia czy edukacji żywieniowej.

Do udziału w Kongresie zapraszamy wszystkie osoby zainteresowane tematyką  zdrowego odżywiania i zdrowego stylu życia. Sesje tematyczne skierowane są zarówno do profesjonalistów (dietetyków, lekarzy, naukowców) jak i osób, które na co dzień niezwiązane są zawodowo z tematyką, ale pragną pogłębić swoją wiedzę o zdrowym odżywianiu.

W dniu wydarzenia prowadzone będą dwie jednoczesne transmisje na żywo:

  • W strefie merytorycznej prowadzone będą wykłady ekspertów z zakresu zdrowia, żywienia i bezpieczeństwa żywności. Wśród tematów pojawią się zagadnienia związane z rolą warzyw i owoców  dla zdrowia oraz wspierania leczenia chorób, w tym neurodegeneracyjnych czy nowotworowych, czy też wpływu polifenoli zawartych w nich na mikrobiotę jelitową. Eksperci omówią również kwestie związane z bezpieczeństwem żywności i wskażą fakty i mity m.in. dotyczące pozostałości pestycydów w żywności. Omówione zostaną ponadto dobre praktyki promowania spożycia warzyw i owoców.
  • W strefie kulinarnej specjaliści od żywienia, dietetycy i znani praktycy kulinarni poprowadzą warsztaty kulinarne o bardzo szerokim zakresie tematycznym – będą zdrowe kiszonki, tanie gotowanie, ryby w towarzystwie owoców i warzyw. Również rodzice będą mogli dowiedzieć się więcej na temat zdrowej diety dla swoich dzieci, m.in. podczas sesji „Nieoczywiste pomysły na owoce w diecie dziecka”. Wiele pokazów kulinarnych będzie nawiązywało do trendu zero waste. Opiekunem strefy kulinarnej jest Grzegorz Łapanowski.

Szczegóły i rejestracja TUTAJ

 Zapraszamy! Program w załączeniu do pobrania.

DO POBRANIA

Dowiedz się więcej na temat:
Podaj imię Wpisz komentarz
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum