Konferencja "Żywność, żywienie a nowotwory"
Głównym tematem konferencji będzie pływ diety na ryzyko rozwoju nowotworów oraz ich leczenie.

W programie konferencji, poza wykładami uznanych ekspertów z Instytutu Żywności i Żywienia oraz wielu innych wiodących ośrodków naukowych i szpitali klinicznych, są także warsztaty psychologiczno-dietetyczne w zakresie komunikacji z pacjentem z chorobą nowotworową.
Konferencja jest dedykowana przede wszystkim lekarzom i dietetykom, ale także specjalistom z branży farmaceutycznej i spożywczej.
Wśród szczegółowych zagadnień omawianych w trakcie konferencji znajdą się m.in.: postępy w genetyce klinicznej nowotworów; dieta wspomagająca leczenie onkologiczne; spożycie witamin a choroby nowotworowe; dodatki do żywności a ryzyko nowotworów; żywienie w okresie płodowym i w dzieciństwie a ryzyko rozwoju nowotworów w życiu dorosłym.
Termin przyjmowania zgłoszeń do udziału w konferencji upływa 11 października 2013 r. Liczba miejsc jest ograniczona.
Więcej informacji: www.izz.waw.pl
Organizator: Ogólnopolskie Centrum Dietetyki Instytutu Żywności i Żywienia.
ZOBACZ KOMENTARZE (0)