Wadowice: konkurs na stanowisko dyrektora szpitala

Autor: wadowice24.pl/Rynek Zdrowia • • 07 stycznia 2020 07:53

Powiat wadowicki szuka pilnie menedżera, który zdecyduje się pokierować Szpitalem Powiatowym im. Jana Pawła II w Wadowicach. Poprzedni dyrektor został odwołany w grudniu.

Fot. archiwum

Zarząd powiatu wadowickiego zdecydował się na ogłoszenie konkursu na stanowisko dyrektora Szpitala Powiatowego im. Jana Pawła II w Wadowicach.

Na początku grudnia zarząd powiatu odwołał ze stanowiska dyrektor Beatę Szafraniec uznając, że utracił do niej zaufanie. Poprzednia dyrektor kierowała szpitalem od listopada 2017 r. Pokierowała zadłużonym szpitalem, w którym blisko stu pracowników w sądzie pracy walczyło o należne im - jak przekonywali - dodatki do pensji.

Jednym powodów utrat zaufania w 2019 r. miały być wypowiedzenia z pracy, które dużej licznie składali pracownicy pod koniec roku. W starostwie uznano, że utrzymywanie takiego kryzysu groziło paraliżem lecznicy - podaje portal wadowice24.pl.

Po odwołaniu dyrektorki rada powiatu nie przyjęła na ostatniej sesji przed świętami planu naprawczego dla ZZOZ w Wadowicach stwierdzając, że nie nadaje się on do realizacji. Teraz kandydat na dyrektora - zgodnie z warunkami konkursu - ma przedstawić starostwu plan kierowania szpitalem rozpisany na nie więcej niż dziesięciu stronach.

Więcej: www.wadowice24.pl

Podaj imię Wpisz komentarz
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum