Słupsk: przetarg na prowadzenie zbiorowego żywienia w szpitalu
Siedem firm jest zainteresowanych prowadzeniem zbiorowego żywienia w Wojewódzkim Szpitalu Specjalistycznym im. Janusza Korczaka w Słupsku.

Jak mówi Głosowi Pomorza Ryszard Stus, dyrektor szpitala, za takim rozwiązaniem przemawiają względy ekonomiczne, ale liczy też na to, że efektem będzie poprawa jakości żywienia, a co za tym idzie większa satysfakcja pacjenta.
Oferta zakłada podpisanie umowy na trzy lata i wydawanie średnio 430 posiłków dziennie.
Jednak jak podaje serwis Głos Pomorza, wśród oferentów nie ma żadnej słupskiej firmy. Startowała Firma Gastronomiczna Maja, ale wycofała się. Najniższą ofertę przedstawiła firma z Krakowa, ale nie jest powiedziane, że ona wygra przetarg, bo propozycja sprawdzana jeszcze pod względem formalno-prawnym.
Więcej: http://www.gp24.pl
ZOBACZ KOMENTARZE (0)