×
Subskrybuj newsletter
rynekzdrowia.pl
Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole

Słupsk: przetarg na prowadzenie zbiorowego żywienia w szpitalu

Autor: Głos Pomorza/Rynek Zdrowia22 lutego 2012 19:21

Siedem firm jest zainteresowanych prowadzeniem zbiorowego żywienia w Wojewódzkim Szpitalu Specjalistycznym im. Janusza Korczaka w Słupsku.

Słupsk: przetarg na prowadzenie zbiorowego żywienia w szpitalu
Fot. Adobe Stock. Data Dodania: 16 grudnia 2022
Do tej pory to szpital zatrudniał pracowników kuchni i zajmował się żywieniem swoich pacjentów. Teraz ma się to zmienić. Lecznica ogłosiła przetarg na całodobowe żywienie pacjentów wraz z prowadzeniem ogólnodostępnego baru.

Jak mówi Głosowi Pomorza Ryszard Stus, dyrektor szpitala, za takim rozwiązaniem przemawiają względy ekonomiczne, ale liczy też na to, że efektem będzie poprawa jakości żywienia, a co za tym idzie większa satysfakcja pacjenta.

Oferta zakłada podpisanie umowy na trzy lata i wydawanie średnio 430 posiłków dziennie.

Jednak jak podaje serwis Głos Pomorza, wśród oferentów nie ma żadnej słupskiej firmy. Startowała Firma Gastronomiczna Maja, ale wycofała się. Najniższą ofertę przedstawiła firma z Krakowa, ale nie jest powiedziane, że ona wygra przetarg, bo propozycja sprawdzana jeszcze pod względem formalno-prawnym.

Więcej: http://www.gp24.pl

Dowiedz się więcej na temat:
Podaj imię Wpisz komentarz
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
    PARTNER SERWISU
    partner serwisu

    Najnowsze