Chełmno: dyrektor szpitala nie chce mówić o powodach rezygnacji ze stanowiska

Autor: Gazeta Pomorska/Rynek Zdrowia • • 01 lipca 2020 09:46

25 czerwca Jacek Misiołek złożył rezygnację z pracy w charakterze dyrektora Zespołu Opieki Zdrowotnej w Chełmnie (Kujawsko-Pomorskie). Stanowisko to objął dwa lata temu na drodze konkursu, który ogłosiło starostwo powiatowe. Wygrał go wówczas jednogłośnie.

Fot. archiwum (zdjęcie ilustracyjne)

Zarząd w poniedziałek (29 czerwca) przychylił się do wniosku dotyczącego rezygnacji z pracy dotychczasowego dyrektora placówki. On sam o powodach swojej decyzji nie chce rozmawiać. Pożegnał się już z pracownikami szpitala i jak mówił, wraz z nimi udało mu się zrobić wiele dobrych rzeczy, przede wszystkim nie zadłużać w dalszym ciągu szpitala i zapewnić mu w miarę bezpieczną przyszłość. Udało się nawet pewną część długów spłacić, kupić trochę nowego sprzętu.

Jak mówi Zdzisław Gamański, starosta powiatu chełmińskiego, Misiołek złożył wniosek o rozwiązanie kontaktu za porozumieniem stron, ale nie uzasadniał tego, dlaczego odchodzi. Był zatrudniony na kontrakt i miał prawo go rozwiązać. Zarząd się przychylił. Od 1 lipca zastępować go będzie dotychczasowa zastępczyni Marzanna Osowska. Od wielu lat pełni te funkcję.

Konkurs na nowego dyrektora chełmińskiej placówki prawdopodobnie nie zostanie ogłoszony wcześniej niż we wrześniu. Nieoficjalnie Gazeta Pomorska poinformowała, że Jacek Misiołek będzie szefował innemu szpitalowi.

Więcej: pomorska.pl

Podaj imię Wpisz komentarz
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum