Zbigniew Niewójt odwołany ze stanowiska GIF, rzecznik Paweł Trzciński także

Autor: rynekaptek.pl/Rynek Zdrowia • • 08 maja 2018 13:07

Zbigniew Niewójt p.o. Głównego Inspektora Farmaceutycznego, został odwołany - poinformowało biuro prasowe Ministerstwa Zdrowia. Jego obowiązki od 8 maja pełni Barbara Walenciuk, do tej pory dyrektor Departamentu Nadzoru GIF. Wraz ze Zbigniewem Niewójtem odwołany został również rzecznik prasowy GIF Paweł Trzciński.

GIF: Zbigniew Niewójt odwołany, rzecznik Paweł Trzciński także. Fot. Archiwum

Zbigniew Niewójt to absolwent Wydziału Farmaceutycznego Akademii Medycznej w Lublinie i studiów Executive MBA na Uniwersytecie Warszawskim - podano w biogramie na stronach inspekcji.

Od 2000 roku współorganizował nowopowstający Główny Inspektorat Farmaceutyczny, pełniąc obowiązki Dyrektora Departamentu Nadzoru GIF, a od 2004r., po wygraniu postępowania konkursowego objął stanowisko Dyrektora Departamentu Nadzoru GIF.

W lipcu 2006 roku został powołany przez Prezesa Kancelarii Rady Ministrów na stanowisko Głównego Inspektora Farmaceutycznego. W latach 2006 - 2007 sprawował funkcję Doradcy Prezesa ds. produktów leczniczych w Gabinecie Prezesa w Urzędzie Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych. Z dniem 7 marca 2007 roku został powołany na stanowisko Zastępcy Głównego Inspektora Farmaceutycznego.

Czytaj: www.rynekaptek.pl

Podaj imię Wpisz komentarz
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum