Opinie i stanowiska Rady Przejrzystości

Autor: AOTM/Rynek Zdrowia • • 28 maja 2014 09:17

26 maja odbyło się 19 posiedzenie Rady Przejrzystości, podczas którego zostały przygotowane stanowiska i opinie w sprawie finansowania produktów leczniczych.

Rada Przejrzystości uważa za zasadne objęcie refundacją produktu leczniczego Eylea (aflibercept) we wskazaniu: leczenie neowaskularnej postaci zwyrodnienia plamki związanego z wiekiem (AMD).

Rada Przejrzystości uważa za zasadne objęcie refundacją produktu leczniczego Daivobet (calcipotriolum+betamethasonum), żel we wskazaniach: leczenie łuszczycy owłosionej skóry głowy u dorosłych oraz miejscowe leczenie łuszczycy plackowatej o przebiegu łagodnym do umiarkowanego u dorosłych, umiejscowionej na skórze ciała innej niż owłosiona skóra głowy.

Rada Przejrzystości uważa za niezasadne objęcie refundacją produktu leczniczego Versatis (lidocainum), plaster leczniczy, 700 mg/szt. (5%), 5 szt., we wskazaniu: objawowe leczenie bólu neuropatycznego związanego z przebytym zakażeniem wirusem Herpes zoster (neuralgia półpaścowa, ang. post-herpetic neuralgia, PHN) u pacjentów ze współwystępującą alodynią.

Więcej: http://www.aotm.gov.pl/
Podaj imię Wpisz komentarz
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum