Podkarpackie: salmonella w lunch boksach

Autor: Gazeta Wyborcza/Rynek Zdrowia • • 12 czerwca 2017 09:50

Jedzenie zakażone salmonellą najprawdopodobniej trafiło do 40 osób, sześć z nich trafiło do szpitala w Łańcucie. Na razie nie ma jeszcze wyników badań, więc nie wiadomo, jaki to typ salmonelli.

Podkarpackie: salmonella w lunch boksach
Fot. archiwum

Inspektorzy Sanepidu w poszukiwaniu źródła zakażenia zbadają cały proces produkcyjny, skontrolują dokumenty firmy kateringowej i dotrą do wszystkich osób, które feralnego dnia czyli we wtorek 6 czerwca zamówiły i zjadły posiłek dostarczany w tzw lunch boksach przez jedną z rzeszowskich firm. Na razie największe podejrzenie budzi omlet.

Jak powiedział w rozmowie z Gazetą Wyborczą Jaromir Ślączka, powiatowy inspektor sanitarny w Rzeszowie, źródłem zakażenia salmonellą jest drób i jego przetwory. Wszystko wskazuje, że zakażone były jajka, ale nic jeszcze nie jest przesądzone.

Więcej: rzeszow.wyborcza.pl

Dowiedz się więcej na temat:
Podaj imię Wpisz komentarz
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum