Koszalin: salmonella w przedszkolu - zawinił personel kuchni?

Najprawdopodobniej niedbalstwo człowieka było przyczyną zakażenia salmonellą w jednym z koszalińskich przedszkoli. Jak poinformowała Ewa Dawidziuk z sanepidu, wykluczono obecność bakterii w kurzych jajach.

Prawdopodobnie źródłem zakażenia był kurczak, z którego ugotowano rosół dla dzieci - informuje Radio Koszalin.

Służby sanitarne podejrzewają, że w kuchni nie zachowano zasad higieny, co spowodowało masowe zatrucie.

Zakażonych zostało 40 osób, w tym dzieci, wychowawczynie i kierownik kuchni.

Więcej: www.radio.koszalin.pl 

CZYTAJ TAKŻE

comments powered by Disqus

BĄDŹ NA BIEŻĄCO Z MEDYCYNĄ!

Newsletter

Najważniejsze informacje portalu rynekzdrowia.pl prosto na Twój e-mail

Rynekzdrowia.pl: polub nas na Facebooku

Rynekzdrowia.pl: dołącz do nas na Google+

Obserwuj Rynek Zdrowia na Twitterze

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych

POLECAMY W PORTALACH