Tylko firma zewnętrzna Roman Walasiński, prezes zarządu Swissmed

Roman Walasiński, prezes zarządu Swissmed

W szpitalu w Gdańsku posiadamy własne zaplecze kuchenne i salkę restauracyjną. Jednak postanowiliśmy powierzyć usługi gastronomiczne zewnętrznej firmie, która ma w tym zakresie spore doświadczenie i w tym się specjalizuje, bo to zapewnia nam większą elastyczność i zwalnia nas z pewnych dodatkowych zobowiązań. My specjalizujemy się w dostarczaniu usług medycznych i stricte taką działalność pozostawiamy swoim pracownikom.
Zadaniem firmy która nas obsługuje, jest zapewnienie wyżywienia dla pacjentów szpitalnych, a także obsługa restauracyjna pozostałych pacjentów, gości oraz pracowników Swissmed. Powołując się na opinie pacjentów odnośnie serwowanej przez nas kuchni, możemy śmiało powiedzieć, że gotujemy smacznie, z finezją i raczej mało "szpitalnie".
Posiłki przygotowywane są zawsze z niezwykłą starannością, ponieważ priorytetem jest dla nas zdrowie pacjentów. Oferujemy lekkostrawne, urozmaicone menu, bogate w warzywa. Kwota przeznaczona przez nas na dzienne żywienie jednego pacjenta wynosi ponad 30 zł.

Podobał się artykuł? Podziel się!
comments powered by Disqus

BĄDŹ NA BIEŻĄCO Z MEDYCYNĄ!

Newsletter

Najważniejsze informacje portalu rynekzdrowia.pl prosto na Twój e-mail

Rynekzdrowia.pl: polub nas na Facebooku

Rynekzdrowia.pl: dołącz do nas na Google+

Obserwuj Rynek Zdrowia na Twitterze

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych

POLECAMY W PORTALACH