GIS skontroluje na jakim oleju smażą w fast foodach

Ministerstwo Zdrowia wprowadza regulacje precyzujące poziom substancji szkodliwych, wydzielających się podczas smażenia. Główna Inspekcja Sanitarna zapowiada kontrole.

Według Jana Bondara, rzecznika GIS, od stycznia inspekcja rozpoczyna akcję informacyjną, dotyczącą nowych przepisów, a następnie zamierza przeprowadzić kontrole w sieciach fast foodów i mniejszych punktach gastronomicznych - informuje RMF FM.

Za smażenie w starym oleju grożą kary nawet do 100 tys. zł.

Więcej: www.rmf24.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!
comments powered by Disqus

BĄDŹ NA BIEŻĄCO Z MEDYCYNĄ!

Newsletter

Najważniejsze informacje portalu rynekzdrowia.pl prosto na Twój e-mail

Rynekzdrowia.pl: polub nas na Facebooku

Rynekzdrowia.pl: dołącz do nas na Google+

Obserwuj Rynek Zdrowia na Twitterze

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych

POLECAMY W PORTALACH