Radziewicz-Winnicki: polska żywność jest bezpieczna, ale...

Prawo dostępu do bezpiecznej i zdrowej żywności jest podstawowym elementem harmonijnego rozwoju świata - podkreślał wiceminister zdrowia Igor Radziewicz-Winnicki w Światowym Dniu Zdrowia.

W audycji "Sygnałach dnia" poświęconej Światowemu Dniu Zdrowia, której tematyką była "Bezpieczna żywność - od pola do stołu", Igor Radziewicz-Winnicki wskazał, że Polska żywność jest bardzo bezpieczna, a obawiać się powinniśmy jedynie zanieczyszczeń bakteryjnych.

Wiceminister zdrowia podkreślił, że boimy się chemicznych dodatków, mając złudne przekonanie, że im bliżej natury, tym lepiej. Tymczasem ludzkość od lat trawiły epidemie chorób bakteryjnych.

Gość "Sygnałów dnia" zapewnił też, że na każdym etapie produkcji, przetwarzania i podawania żywności są odpowiednie przepisy, które gwarantują konsumentom bezpieczeństwo.

Więcej: www.polskieradio.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!
comments powered by Disqus

BĄDŹ NA BIEŻĄCO Z MEDYCYNĄ!

Newsletter

Najważniejsze informacje portalu rynekzdrowia.pl prosto na Twój e-mail

Rynekzdrowia.pl: polub nas na Facebooku

Rynekzdrowia.pl: dołącz do nas na Google+

Obserwuj Rynek Zdrowia na Twitterze

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych

POLECAMY W PORTALACH