Narodowy Program Zdrowia: bezpłatne konferencje dotyczące żywienia FOT. Fotolia; zdjęcie ilustacyjne

Resort zdrowa informuje na swojej stronie o bezpłatnych konferencjach szkoleniowych dotyczących żywności i żywienia.

Szkolenia organizowane przez Instytut Żywności i Żywienia skierowane są do przedstawicieli:
• branży przetwórstwa owocowo-warzywnego, koncentratów spożywczych oraz napojów bezalkoholowych (6 czerwca 2017 r., w godz. 09.30-15.00)
• branży mięsnej, rybnej i mleczarskiej (31 maja 2017 r., w godz. 10.00-15.30).

Konferencje organizowane są w ramach Narodowego Programu Zdrowia z cyklu „Działania edukacyjne dla przedstawicieli administracji rządowej i przemysłu spożywczego - upowszechnianie wiedzy na temat korzyści zdrowotnych i gospodarczych związanych ze zmniejszeniem zawartości soli, cukru i stosowaniem różnych rodzajów tłuszczów w produktach spożywczych”.

- Obie konferencje odbędą się w siedzibie Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, ul. Powsińska 61/63, sala 7 (parter). Spotkania to nie tylko wykłady ekspertów prezentujących wiedzę z dziedziny żywności i żywienia, ale także możliwość rozmów na temat aktualnych problemów związanych z reformulacją produktów spożywczych - informuje MZ.

Więcej: www.mz.gov.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!
comments powered by Disqus

BĄDŹ NA BIEŻĄCO Z MEDYCYNĄ!

Newsletter

Najważniejsze informacje portalu rynekzdrowia.pl prosto na Twój e-mail

Rynekzdrowia.pl: polub nas na Facebooku

Rynekzdrowia.pl: dołącz do nas na Google+

Obserwuj Rynek Zdrowia na Twitterze

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych

POLECAMY W PORTALACH