Jak poinformował w TVN CNBC Biznes Jan Orgelbrand, zastępca Głównego Inspektora Sanitarnego, sanepid będzie kontrolował każdego, kto sprzedaje żywność turystom.

Jednocześnie zwrócił się z apelem do turystów, by kupując jedzenie, brali paragony fiskalne, ponieważ w przypadku zatrucia łatwiej będzie zlokalizować jego źródło.

W 2009 r. łączna wartość kar nałożonych na tzw. zakłady żywienia otwartego przekroczyła 1 milion złotych.

Więcej: www.tvn24.pl
comments powered by Disqus

BĄDŹ NA BIEŻĄCO Z MEDYCYNĄ!

Newsletter

Najważniejsze informacje portalu rynekzdrowia.pl prosto na Twój e-mail

Rynekzdrowia.pl: polub nas na Facebooku

Rynekzdrowia.pl: dołącz do nas na Google+

Obserwuj Rynek Zdrowia na Twitterze

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych

POLECAMY W PORTALACH