Edukacja formą zapobiegania nadwadze i otyłości oraz chorobom przewlekłym

Projekt "Zapobieganie nadwadze, otyłości oraz chorobom przewlekłym poprzez edukację społeczeństwa w zakresie żywienia i aktywności fizycznej" skierowany jest do najbardziej wrażliwych grup ludności: kobiet ciężarnych i karmiących, dzieci i młodzieży, osób dorosłych, ze szczególnym uwzględnieniem osób z nadmierną masą ciała. Adresatami są także producenci żywności.

Realizatorem tego ogólnopolskiego projektu edukacyjnego jest Instytut Żywności i Żywienia im. prof. dra Aleksandra Szczygła w Warszawie, przy współpracy partnerów: Akademii Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie, Instytutu "Pomnik - Centrum Zdrowia Dziecka" i Polskiego Towarzystwa Dietetyki.

Przedsięwzięcie finansowane jest w ramach Szwajcarsko-Polskiego Programu Współpracy, a jego całkowity koszt wynosi ponad 16 mln zł. Wkład krajowy w wysokości 15 proc. zapewniają środki z budżetu Ministra Zdrowia. Realizacja projektu zakończy się w 2016 r.

CZYTAJ TAKŻE

comments powered by Disqus

BĄDŹ NA BIEŻĄCO Z MEDYCYNĄ!

Newsletter

Najważniejsze informacje portalu rynekzdrowia.pl prosto na Twój e-mail

Rynekzdrowia.pl: polub nas na Facebooku

Rynekzdrowia.pl: dołącz do nas na Google+

Obserwuj Rynek Zdrowia na Twitterze

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych

POLECAMY W PORTALACH