Rabka: kuchnia dla diabetyków w uzdrowisku

Już wkrótce w Uzdrowisku Rabka S.A. będzie można zamówić specjalne bezglutenowe desery i ciasta.

Wyroby cukiernicze oferowane przez spółkę zdobyły już dużą popularność nie tylko wśród kuracjuszy, ale i mieszkańców Rabki, Nowego Targu, Zakopanego, czy nawet Krakowa. Teraz ich smak będą mogli poznać m.in. diabetycy.

- Przygotowujemy ofertę dla tych, którzy stosują dietę bezglutenową. Będziemy dla nich robić bezglutenowe desery i ciasta, może i inne słodycze. Oferta będzie dostępna z początkiem 2013 roku - zapowiada Krzysztof Filas, kierownik obiektu Rabczański Zdrój i koorynator ds. żywienia w uzdrowisku.

Podobał się artykuł? Podziel się!
comments powered by Disqus

BĄDŹ NA BIEŻĄCO Z MEDYCYNĄ!

Newsletter

Najważniejsze informacje portalu rynekzdrowia.pl prosto na Twój e-mail

Rynekzdrowia.pl: polub nas na Facebooku

Rynekzdrowia.pl: dołącz do nas na Google+

Obserwuj Rynek Zdrowia na Twitterze

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych

POLECAMY W PORTALACH