W połowie miesiąca poznamy dokładną recepturę ciastka, która trafi do szkół. Przepis na "zdrową" drożdżówkę opracowała Rada Promocji Żywności Prozdrowotnej. Obecnie czeka on na akceptację Głównego Inspektoratu Sanitarnego.

GIS musi ją zaaprobować, zanim trafi do sklepików szkolnych - informuje Dziennik Gazeta Prawna.

Drożdżówkę będzie mogła produkować każda firma, która zgłosi się po recepturę i pozytywnie przejdzie weryfikację stowarzyszenia. Organizacja zgłosiła do urzędu patentowego znak "Produkt Prozdrowotny RPŻP". 

Więcej: www.gazetaprawna.pl

comments powered by Disqus

BĄDŹ NA BIEŻĄCO Z MEDYCYNĄ!

Newsletter

Najważniejsze informacje portalu rynekzdrowia.pl prosto na Twój e-mail

Rynekzdrowia.pl: polub nas na Facebooku

Rynekzdrowia.pl: dołącz do nas na Google+

Obserwuj Rynek Zdrowia na Twitterze

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych

POLECAMY W PORTALACH