Przemyśl: szpital zrezygnował z cateringu, stawia na własną kuchnię Fot. archiwum (zdj. ilustracyjne)

Po niemal 10 latach korzystania z usług firmy cateringowej Wojewódzki Szpital w Przemyślu powrócił do gotowania dla swoich pacjentów we własnej kuchni.

We wtorek (14 listopada), odbyło się po latach, uroczyste otwarcie szpitalnej kuchni, która jednak faktycznie działa od miesiąca. Została przeniesiona z dawnego Szpitala Miejskiego. Teraz, po połączeniach, w Przemyślu jest jeden szpital, które obsługuje jedna kuchnia,

Jak twierdzi Piotr Ciompa, dyr. Wojewódzkiego Szpitala w Przemyślu, obecne nakłady na kuchnię są niższe niż wydatki na firmę cateringową.

Jak wynika z anonimowych ankiet satysfakcji, pacjenci dobrze oceniają szpitalne posiłki przygotowywane przez kuchnię placówki. Jak informuje Maciej Kamiński, rzecznik szpitala, ankietę wypełniło ponad stu pacjentów. Dla ponad 90 był to kolejny pobyt w szpitalu, mieli więc porównanie. 37,6 proc. ocenia posiłki jako dobre; 29,9 proc. jako bardzo dobre.

Więcej: www.nowiny24.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!
comments powered by Disqus

BĄDŹ NA BIEŻĄCO Z MEDYCYNĄ!

Newsletter

Najważniejsze informacje portalu rynekzdrowia.pl prosto na Twój e-mail

Rynekzdrowia.pl: polub nas na Facebooku

Rynekzdrowia.pl: dołącz do nas na Google+

Obserwuj Rynek Zdrowia na Twitterze

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych

POLECAMY W PORTALACH