Korytarz w Szpitalu Pediatrycznym w Bielsku-Białej, dzięki uczniom bielskiego Zespołu Szkół Plastycznych zyskał nowy wygląd. Młodzi plastycy wraz ze swoimi nauczycielami pomalowali ściany korytarza jednej ze szpitalnych przychodni.

Uczniowie ozdobili ściany postaciami z popularnych wierszy Jana Brzechwy i Juliana Tuwima, sylwetkami różnych zwierząt.

Szpitalny korytarz przypomina teraz małe zoo, dzieci i rodzice nie będą się nudzić, poznają klasykę polskiej literatury dziecięcej. 

Więcej: www.gazeta.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!

CZYTAJ TAKŻE

comments powered by Disqus

BĄDŹ NA BIEŻĄCO Z MEDYCYNĄ!

Newsletter

Najważniejsze informacje portalu rynekzdrowia.pl prosto na Twój e-mail

Rynekzdrowia.pl: polub nas na Facebooku

Rynekzdrowia.pl: dołącz do nas na Google+

Obserwuj Rynek Zdrowia na Twitterze

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych

POLECAMY W PORTALACH