Małopolska: gmina Niepołomice inwestuje w remont przychodni

Przychodnia w Podłężu należąca do NZOZ - u Niepołomickiego Centrum Medycznego właśnie przeszła gruntowny remont. Placówka medyczna zmieniła swój wygląd. W części przeznaczonej dla dzieci stała się bardziej przyjazna dla małych pacjentów.

Na ścianach pojawiły się żyrafy, słonie i inne zwierzaki. Dzieci i rodzice chwalą pomysł. Podczas oczekiwania na wizytę u lekarza małym pacjentom czas zajmuje oglądanie bajkowych postaci.

Podobne malowidła są w siedzibie NZOZ-u Niepołomickiego Centrum Medycznego, pod które podlega placówka w Podłężu. Tam rozweseliły dzieciakom czas oczekiwania na wizytę, dlatego kierownictwo przychodni również poprosiło o takie obrazki.

Budynek trzy lata temu przeszedł termomodernizację. Wymieniono okna, ocieplono ściany. Została też dobudowana zewnętrzna winda.Tego lata przyszedł czas na odnowienie wnętrza przychodni. Ściany już zostały odmalowane. Koszt tego remontu został pokryty z funduszy NZOZ.

Teraz czeka ją kolejna inwestycja – wymiana pieca centralnego ogrzewania. To zadanie ma sfinansować gmina, która jest stuprocentowym udziałowcem spółki NZOZ Niepołomickie Centrum Medyczne.  

Więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/

comments powered by Disqus

BĄDŹ NA BIEŻĄCO Z MEDYCYNĄ!

Newsletter

Najważniejsze informacje portalu rynekzdrowia.pl prosto na Twój e-mail

Rynekzdrowia.pl: polub nas na Facebooku

Rynekzdrowia.pl: dołącz do nas na Google+

Obserwuj Rynek Zdrowia na Twitterze

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych

POLECAMY W PORTALACH