2 mln zł kosztowała całkowita modernizacja kuchni w Regionalnym Szpitalu w Kołobrzegu. Placówka po zlikwidowaniu starej kuchni korzystała z usług firmy kateringowej dowożącej jedzenie na oddziały szpitalne.

Obecnie wszyscy pacjenci dostają posiłki do sal, w których leżą. Nowe pomieszczenia zajmują 726 metrów kwadratowych, czyli 5-krotnie mniej niż stare.

Powstała też nowa stołówka, z której mogą korzystać pracownicy szpitala, a także osoby z zewnątrz.

Nie tylko gruntownie wyremontowano pomieszczenia.  Kuchnia została także wyposażona w nowoczesny, profesjonalny sprzęt do przyrządzania posiłków.

Podobał się artykuł? Podziel się!
comments powered by Disqus

BĄDŹ NA BIEŻĄCO Z MEDYCYNĄ!

Newsletter

Najważniejsze informacje portalu rynekzdrowia.pl prosto na Twój e-mail

Rynekzdrowia.pl: polub nas na Facebooku

Rynekzdrowia.pl: dołącz do nas na Google+

Obserwuj Rynek Zdrowia na Twitterze

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych

POLECAMY W PORTALACH