Wrocław: za 5 mln zł wybudowali i wyposażyli szpitalną kuchnię

Wojewódzki Szpital Specjalistyczny we Wrocławiu ma nowy budynek. Wraz z wyposażeniem kosztował 5 mln zł. Będzie się w nim mieściła kuchnia z dwoma liniami do nakładania żywności. Dotychczasowa kuchnia okazała się zbyt mała.

Gazeta Wyborcza wyjaśnia, że przybyło pacjentów, których trzeba nakarmić - w skład szpitala wchodzi od niedawna (oficjalnie od 4 czerwca) Pawilon Pediatryczny przy ul. Koszarowej.

Kuchnię (800 m kw.) ma obsługiwać firma, która wygra przetarg. Szpital wkrótce go ogłosi. Do przygotowania, dystrybucji i sprzątania kuchni potrzebnych jest 25 pracowników.

WSS kupił nowe pojemniki, tace, naczynia, sztućce i wózki, a także dwie zmywarki - jedna z nich kosztuje tyle co samochód dobrej klasy.

W pozostałych wrocławskich szpitalach posiłki wozi się w termosach lub garnkach i dopiero na oddziałach nakłada na talerze.

Więcej: www.gazeta.pl

Podobał się artykuł? Podziel się!
comments powered by Disqus

PARTNER DZIAŁU

BĄDŹ NA BIEŻĄCO Z MEDYCYNĄ!

Newsletter

Najważniejsze informacje portalu rynekzdrowia.pl prosto na Twój e-mail

Rynekzdrowia.pl: polub nas na Facebooku

Rynekzdrowia.pl: dołącz do nas na Google+

Obserwuj Rynek Zdrowia na Twitterze

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych

POLECAMY W PORTALACH