Sześć osób zgłosiło swoje kandydatury na prezesa spółki Szpital Powiatu Bytowskiego. Jedna osoba odpadła z powodu niespełnienia warunków formalnych. Znane są już nazwiska kandydatów

Kandydaci to Wojciech Cegła z Krakowa, Dariusz Chrzanowski ze Słupska, Piotr Karankowski z Kowalewa Pomorskiego, Krzysztof Strugała z Gdańska oraz Zbigniew Binczyk z Bytowa - obecny dyrektor szpitala.

Rada nadzorcza Szpitala Powiatu Bytowskiego z kandydatami spotka się najprawdopodobniej 27 kwietnia. Nie wiadomo jednak czy tego dnia wybierze nowego prezesa szpitala.

Placówka od 1 lipca ma działać jako spółka prawa handlowego. Powiat bytowski jako 100 procentowy udziałowiec spółki ma otrzymać 7 mln. zł na oddłużenie szpitala. Kolejne 7 mln. zł długu ma przejąć powiat, a spółka ma rozpocząć działalność z czystym kontem.

Drodzy Użytkownicy!