Słupsk: przetarg na prowadzenie zbiorowego żywienia w szpitalu

Siedem firm jest zainteresowanych prowadzeniem zbiorowego żywienia w Wojewódzkim Szpitalu Specjalistycznym im. Janusza Korczaka w Słupsku.

Do tej pory to szpital zatrudniał pracowników kuchni i zajmował się żywieniem swoich pacjentów. Teraz ma się to zmienić. Lecznica ogłosiła przetarg na całodobowe żywienie pacjentów wraz z prowadzeniem ogólnodostępnego baru.

Jak mówi Głosowi Pomorza Ryszard Stus, dyrektor szpitala, za takim rozwiązaniem przemawiają względy ekonomiczne, ale liczy też na to, że efektem będzie poprawa jakości żywienia, a co za tym idzie większa satysfakcja pacjenta.

Oferta zakłada podpisanie umowy na trzy lata i wydawanie średnio 430 posiłków dziennie.

Jednak jak podaje serwis Głos Pomorza, wśród oferentów nie ma żadnej słupskiej firmy. Startowała Firma Gastronomiczna Maja, ale wycofała się. Najniższą ofertę przedstawiła firma z Krakowa, ale nie jest powiedziane, że ona wygra przetarg, bo propozycja sprawdzana jeszcze pod względem formalno-prawnym.

Więcej: http://www.gp24.pl

comments powered by Disqus

BĄDŹ NA BIEŻĄCO Z MEDYCYNĄ!

Newsletter

Najważniejsze informacje portalu rynekzdrowia.pl prosto na Twój e-mail

Rynekzdrowia.pl: polub nas na Facebooku

Rynekzdrowia.pl: dołącz do nas na Google+

Obserwuj Rynek Zdrowia na Twitterze

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych

POLECAMY W PORTALACH