Posłowie PiS apelują o przywrócenie prof. Starosławskiej  na stanowisko dyrektora COZL

Zarząd Województwa Lubelskiego odwołał prof. Elżbietę Starosławską ze stanowiska dyrektora Centrum Onkologii Ziemi Lubelskiej. W czwartek (11 lutego) posłowie z Klubu Parlamentarnego PiS wystosowali oświadczenie w tej sprawie.

"Z oburzeniem przyjmujemy uchwałę Zarządu Województwa Lubelskiego o odwołaniu Pani Profesor Elżbiety Starosławskiej ze stanowiska dyrektora Centrum Onkologii Ziemi Lubelskiej im. Jana z Dukli. Bezprecedensowy atak Zarządu trwający kilka miesięcy niweczy dorobek Pani Dyrektor w zakresie pracy leczniczej i organizacyjnej. Perspektywa powstania pełnoprofilowego i kompleksowego Centrum Onkologii to wyłącznie jej zasługa" - piszą posłowie.

"Bezmyślna decyzja oznacza koniec marzeń mieszkańców i Lubelszczyzny na wykreowanie wzorem innych województw, kompleksowego systemu leczenia nowotworów" - dodają parlamentarzyści Prawa i Sprawiedliwości i wzywają Zarząd Województwa Lubelskiego do anulowania decyzji z 9 lutego 2016 roku.

PARTNER DZIAŁU

Drodzy Użytkownicy!