Pomorski OW NFZ: jeden kandydat na stanowisko dyrektora Była dyrektor została odwołana pod koniec kwietnia Fot. Fotolia

Dr Maciej Merkisz, neonatolog, jest jedynym kandydatem na stanowisko dyrektora Pomorskiego Oddziału Wojewódzkiego NFZ.

Była dyrektor, dr Małgorzata Paszkowicz, została odwołana pod koniec kwietnia. Minister zdrowia uzasadniał tę decyzję "utratą zaufania" - informuje Dziennik Bałtycki.

Funkcję dyrektora Małgorzata Paszkowicz pełniła od października 2014 roku. Z Pomorskim OW NFZ związana była od czerwca 2011 r, kiedy została zastępcą dyrektora ds. medycznych.

Obecnie obowiązki szefa oddziału pełni Wiesław Kusio, wieloletni zastępca dyrektora ds. służb mundurowych.

Więcej: www.dziennikbaltycki.pl

PARTNER DZIAŁU