Pięć osób ubiega się o stanowisko dyrektora szpitala wojewódzkiego w Białymstoku Po ogłoszeniu konkursu wpłynęło pięć ofert, Fot. PTWP

Po ogłoszeniu konkursu na stanowisko dyrektora Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego im. J. Śniadeckiego w Białymstoku wpłynęło pięć ofert.

Ubiegają się o stanowisko dyrektora: Elżbieta Madeja z Gdańska, Robert Sosnowski z Białegostoku, Cezary Nowosielski z Juchnowca Kościelnego, Mariusz Czarnecki z gminy Zabłudów i Tadeusz Kulikowski z gminy Goniądz.

Posiedzenie komisji konkursowej zaplanowane jest na 15 lipca br.

Konkurs został ogłoszony po tym, jak dyrektor Urszula Łapińska złożyła swoją rezygnację marszałkowi. Nie podała jej powodów.

Zarząd województwa rezygnację przyjął i podjął uchwałę o odwołaniu dyrektor. Urszula Łapińska pozostanie w szpitalu jako p.o. dyrektora do końca lipca.

Więcej: www.gazeta.pl

CZYTAJ TAKŻE