Olsztyn: dyrektor szpitala klinicznego zrezygnował ze stanowiska FOT. Archiwum RZ; zdjęcie ilustracyjne

Leszek Dudziński, przez sześć lat zarządzający Uniwersyteckim Szpitalem Klinicznym w Olsztynie, zrezygnował z zajmowanego stanowiska z przyczyn osobistych.

Leszek Dudziński jest cenionym specjalistą w dziedzinie chirurgii szczękowej, wykazał się też zdolnościami organizacyjnymi pełniąc przez dwie kadencje funkcję przewodniczącego Warmińsko-Mazurskiej Okręgowej Izby Lekarskiej, a przez ostatnie sześć lat zarządzając Uniwersyteckim Szpitalem Klinicznym w Olsztynie - przypomina Gazeta Wyborcza.

Zdaniem Ryszarda Góreckiego, rektora UWM, Dudziński starał się rzetelnie kierować szpitalem, który trzeba było organizować praktycznie od nowa. Placówka dokonała w tym czasie olbrzymiego postępu w procesie restrukturyzacji, dzisiaj funkcjonuje tam nowoczesny szpital.

Bardzo dobrą opinię wydaje też ustępującemu dyrektorowi prof. Wojciech Maksymowicz, dziekan wydziału nauk medycznych UWM.

Prof. Maksymowicz podkreśla przy tym, że Dudziński pozostawia szpital w dobrej sytuacji, z przyzwoitymi przychodami i zyskiem.

Więcej: www.gazeta.pl

CZYTAJ TAKŻE