NFZ: rusza nabór na stanowisko dyrektora śląskiego oddziału Funduszu

We wtorek (14 sierpnia) NFZ opublikował na swojej stronie internetowej ogłoszenie o naborze na stanowisko dyrektora Śląskiego Oddziału Wojewódzkiego Funduszu. W lipcu br. prezes Agnieszka Pachciarz rozwiązała umowę o pracę z Zygmuntem Klosą, dotychczasowym dyrektorem.

Przypomnijmy, że kontrola w Śląskim OW NFZ - jak informował 17 lipca rzecznik prasowy Funduszu Andrzej Troszyński - "wykazała poważne nieprawidłowości w stosowaniu przez śląski oddział obowiązującej w NFZ procedury konkursu ofert lub rokowań w zakresie zawierania umów o udzielanie świadczeń opieki zdrowotnej na 2012 r. i lata następne, w wyniku czego dyrektor Zygmunt Klosa powiadomił o chęci złożenia rezygnacji".

Jednocześnie prezes Funduszu podjęła decyzję o rozwiązaniu z nim umowy. Do czasu przeprowadzenia procedury konkursowej wyboru nowego dyrektora, obowiązki kierowania oddziałem powierzono zastępcy dyrektora do spraw medycznych Marcinowi Pakulskiemu.

Termin składania dokumentów w Centrali NFZ na wakujące stanowisko upływa 29 sierpnia br.

Więcej: www.nfz.gov.pl

PARTNER DZIAŁU