NFZ: konkurs na stanowisko dyrektora lubelskiego oddziału wojewódzkiego Centrala NFZ właśnie ogłosiła konkurs, Fot. archiwum

Narodowy Funduszu Zdrowia poszukuje dyrektora Lubelskiego Oddziału Wojewódzkiego NFZ. Centrala właśnie ogłosiła konkurs na to stanowisko.

Od kandydata na stanowisko Dyrektora Oddziału oczekuje się: wykształcenia wyższego magisterskiego lub równorzędnego, najlepiej w zakresie prawa, ekonomii, medycyny, organizacji ochrony zdrowia lub zarządzania, wiedzy i doświadczenia dającego rękojmię prawidłowego wykonywania obowiązków dyrektora, potwierdzonego stosownymi dokumentami; niekaralności za przestępstwo popełnione umyślnie; minimum 5-letniego doświadczenia na stanowisku kierowniczym - preferowane funkcje w sektorze ochrony zdrowia.

Zadania, jakie będą należeć do nowego dyrektora określa art. 107 ust. 5 ustawy z dnia 27 sierpnia 2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych (Dz. U. z 2015 r. poz. 581, z późn. zm.)

Wymagane dokumenty trzeba dostarczyć do 6 lipca 2015 r. do Centrali NFZ.

Więcej: www.nfz.gov.pl

PARTNER DZIAŁU