Lublin: kolejny konkurs na stanowisko dyrektora COZL - ogłoszony Centrum Onkologii Ziemi Lubelskiej w Lublinie Fot. Wojciech Nieśpiałowski/Dziennik Wschodni

Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego po raz kolejny ogłosił konkurs na stanowisko dyrektora Centrum Onkologii Ziemi Lubelskiej.

Warunki są takie same jak wcześniej. Oferty można składać do 12 września - informuje Dziennik Wschodni.

Kandydatów będzie oceniać siedmioosobowa komisja, w skład której wejdą m.in. przedstawiciele Ministerstwa Zdrowia, związków zawodowych, urzędu marszałkowskiego.

Poprzedni konkurs nie został rozstrzygnięty. O stanowisko dyrektora ubiegali się wówczas: Maciej Kondratowicz-Kucewicz, który pełni obowiązki dyrektora COZL po odwołaniu prof. Elżbiety Starosławskiej, Jerzy Kuliński, były Główny Inspektor Ochrony Środowiska, Maciej Kulka, właściciel szkoły nauki jazdy w Lublinie, Magdalena Małyska, była prezes szpitala w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) i Stanisław Pitucha, asystent w Katedrze i Zakładzie Zdrowia Publicznego Uniwersytetu Medycznego w Lublinie.

Więcej: dziennikwschodni.pl