Zarząd Województwa Lubuskiego ogłasza konkurs na stanowisko:

Dyrektora Samodzielnego Publicznego Szpitala Wojewódzkiego w Gorzowie Wlkp. ul. J. Dekerta 1

Do konkursu mogą zgłaszać się osoby, które nie zostały prawomocnie skazane za przestępstwa popełnione umyślnie, posiadające:

• wiedzę i doświadczenie dające rękojmię prawidłowego wykonywania obowiązków dyrektora.
Kandydaci zgłaszający się do konkursu proszeni są o złożenie pisemnej oferty zawierającej:
1) podanie o przyjęcie na stanowisko objęte konkursem,
2) dokumenty stwierdzające kwalifikacje zawodowe wymagane do zajmowania stanowiska dyrektora,
3) opisany przez kandydata przebieg pracy zawodowej,
4) dokumenty potwierdzające wymagany staż pracy,
5) inne dokumenty, w szczególności potwierdzające dorobek i kwalifikacje zawodowe kandydata,
6) zaświadczenie o niekaralności,
7) koncepcję funkcjonowania Szpitala w zakresie spraw: organizacyjnych, ekonomicznych, zatrudnienia, praw pacjenta i jakości świadczonych usług,
8) oświadczenie kandydata, że wyraża zgodę na przetwarzanie danych osobowych w celach przeprowadzania postępowania konkursowego na dane stanowisko.

Kopie dokumentów, o których mowa w pkt 2, 4, 5 powinny być poświadczone za zgodność z oryginałem (notarialnie lub przez Urząd Marszałkowski Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze w pok. nr 7); na prośbę właściwego podmiotu lub komisji konkursowej kandydat jest obowiązany przedstawić oryginały dokumentów.

Materiały informacyjne o stanie prawnym, organizacyjnym i ekonomicznym Samodzielnego Publicznego Szpitala Wojewódzkiego w Gorzowie Wlkp. są dostępne w siedzibie Zarządu Województwa Lubuskiego w Departamencie Ochrony Zdrowia ul. Podgórna 7, Zielona Góra (68) 45-65-503.

Oferty w zamkniętych kopertach z imieniem, nazwiskiem, adresem kandydata i numerem telefonu kontaktowego oraz adnotacją na kopercie: "Konkurs na stanowisko Dyrektora SP Szpitala Wojewódzkiego w Gorzowie Wlkp." należy składać w terminie 30 dni od dnia ukazania się ogłoszenia, na adres: Urząd Marszałkowski Województwa Lubuskiego, ul. Podgórna 7, 65-057 Zielona Góra.

O terminie i miejscu przeprowadzenia konkursu kandydaci zostaną poinformowani indywidualnie. Rozpatrzenie zgłoszonych kandydatur nastąpi w ciągu 30 dni po upływie terminu składania ofert.