Kielce: konkurs na stanowisko zastępcy dyrektora ds. lecznictwa WSZ Zarząd województwa powołał już komisję konkursową Fot. Archiwum RZ

Zarząd województwa świętokrzyskiego przeprowadzi konkurs na stanowisko zastępcy dyrektora ds. lecznictwa Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Kielcach.

Od blisko roku pełniącym obowiązki wicedyrektora do spraw lecznictwa jest ortopeda Paweł Skowronek. Zatrudniony na pół etatu lekarz jest związany m.in. z Warszawskim Uniwersytetem Medycznym. Wojewódzki Szpital Zespolony jest jednak największą lecznicą w Świętokrzyskiem i po połączeniu ze szpitalikiem dziecięcym ma sporo problemów organizacyjnych. Dlatego powołano drugiego wicedyrektora, nefrologa Krzysztofa Bidasa i rozdzielono kompetencje  - informuje Gazeta Wyborcza.

Jednocześnie ogłoszono rozpisanie konkursu na stanowisko wicedyrektore szpitala. Funkcję tę miałaby już pełnić jedna osoba. Zarząd województwa zdecydował o przeprowadzeniu konkursu i powołał komisję konkursową.

Więcej: www.kielce.gazeta.pl