Kielce: dyrektor szpitala na Czarnowie zrezygnował ze stanowiska Pełnomocnictwo do kierowania szpitalem na Czarnowie otrzymał Bartosz Stemplewski. Fot. Archiwum

Andrzej Domański nie będzie dłużej kierował Wojewódzkim Szpitalem Zespolonym w Kielcach. Dyrektor złożył rezygnację z pełnionej funkcji.

Powodem dymisji Domańskiego była pogarszająca się sytuacja finansowa lecznicy - informuje Gazeta Wyborcza.

Strata za pierwsze dziesięć miesięcy ubiegłego roku wyniosła 29 mln zł. Nigdy w historii żaden ze szpitali prowadzonych przez samorząd województwa świętokrzyskiego nie zanotował tak złego wyniku. Teraz to on będzie musiał pokryć stratę placówki.

Pełnomocnictwo do kierowania szpitalem na Czarnowie otrzymał Bartosz Stemplewski, od ośmiu lat dyrektor szpitala w Pińczowie, a zarazem prezes Związku Zawodowego Pracodawców Szpitali Powiatowych.

Więcej: www.kielce.wyborcza.pl

Drodzy Użytkownicy!