Regionalny Szpital Specjalistyczny w Grudziądzu żywi swoich pacjentów na najwyższym poziomie - potwierdza to przyznany właśnie certyfikat ISO 22000. Lecznica jest jedną z pierwszych w Polsce, która zadbała o najnowocześniejsze procedury w produkcji żywności, które gwarantują pełne bezpieczeństwo żywienia.

– Praktycznie mamy taki certyfikat, jak zakłady produkujące żywność w Polsce. To ważne, bo szpital nie tylko leczy; musi także dobrze karmić swoich pacjentów – mówi Marek Nowak, dyrektor Regionalnego Szpitala Specjalistycznego w Grudziądzu.

Ponad rok zajęło placówce przygotowanie do certyfikacji. Teraz, jak podkreślają specjaliści z działu żywienia, wszystko jest przede wszystkim bezpieczne pod względem epidemiologicznym. Służą temu specjalne procedury: od momentu przywiezienia produktów do gotowania, aż po umycie naczyń po posiłku.

Grudziądzka stołówka szpitalna żywi każdego dnia 600 chorych, wydaje także ponad 3 tysiące posiłków w ramach usług cateringowych.

Szpital ma już certyfikat HACAP. Jeszcze w br. chce zdobyć certyfikat zarządzania jakością ISO.

comments powered by Disqus

BĄDŹ NA BIEŻĄCO Z MEDYCYNĄ!

Newsletter

Najważniejsze informacje portalu rynekzdrowia.pl prosto na Twój e-mail

Rynekzdrowia.pl: polub nas na Facebooku

Rynekzdrowia.pl: dołącz do nas na Google+

Obserwuj Rynek Zdrowia na Twitterze

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych

POLECAMY W PORTALACH