Dolnośląskie: Rada OW NFZ zatwierdziła kandydata na stanowisko dyrektora Rada Oddziału zatwierdziła już kandydata na stanowisko dyrektora Fot. Archiwum

Rada Dolnośląskiego Oddziału Wojewódzkiego NFZ zatwierdziła wniosek ministra zdrowia i przyjęła zaproponowaną przez niego kandydaturę Andrzeja Oćwieji na stanowisko dyrektora.

Andrzej Oćwieja ma 63 lata. Z wykształcenia jest ekonomistą i menedżerem. Z branżą medyczną jest związany od dawna. W latach 1998-2003 był dyrektorem naczelnym Branżowej Kasy Chorych dla Służb Mundurowych w województwie dolnośląskim i opolskim. Następnie przez dwa lata pracował w Mazowieckim Oddziale Wojewódzkim NFZ w Warszawie - informuje Gazeta Wrocławska.

Czytaj: Dolnośląskie: Andrzej Oćwieja nowym dyrektorem OW NFZ

Był także dyrektorem naczelnym Zakładu Opieki Zdrowotnej MSWiA w Opolu. Pełnił również funkcję prezesa Średzkiego Centrum Medycznego w Środzie Śląskiej. Później był koordynatorem ds. zarządzania ryzykiem w 4. Wojskowym Szpitalu Klinicznym, a ostatnio – pełnomocnikiem dyrektora ds. systemu zarządzania jakością w Szpitalu Specjalistycznym im. A. Falkiewicza we Wrocławiu.

Więcej: www.gazetawroclawska.pl