Centrala Funduszu ogłasza konkurs na stanowisko dyrektora Mazowieckiego OW NFZ

W poniedziałek (17 września) NFZ opublikował na swojej stronie internetowej ogłoszenie prezesa Funduszu ws. naboru na stanowisko dyrektora Mazowieckiego Oddziału Wojewódzkiego NFZ.

W ogłoszeniu czytamy, że kandydat przystępujący do naboru na stanowisko dyrektora oddziału winien być osobą posiadającą wykształcenie wyższe magisterskie lub równorzędne, preferowane w zakresie prawa, ekonomii, medycyny, organizacji ochrony zdrowia lub zarządzania oraz posiadać wiedzę i doświadczenie dające rękojmię prawidłowego wykonywania obowiązków dyrektora.

Termin składania dokumentów upływa 3 października br.

Przypomnijmy: poprzednia dyrektor Mazowieckiego OW NFZ Barbara Misińska została odwołała 27 sierpnia. Jako powody odwołania prezes NFZ Agnieszka Pachciarz wskazywała m.in. decyzje Misińskiej dotyczące siedziby oddziału w Warszawie oraz niestosowanie się do zaleceń centrali Funduszu.

Czytaj. Agnieszka Pachciarz odwołała szefową mazowieckiego NFZ - nie było zaufania

Barbara Misińska przyznała, że próbowano z nią rozwiązać umowę za porozumieniem stron, ale nie wyraziła na to zgody.

Więcej: www.nfz.gov.pl