16 godzin przerwy między posiłkami: na pewno taniej, ale... Kolacja o godz. 16 skraca pracę kuchni i redukuje koszty Fot. Archiwum

Przybywa szpitali, które starają się poprawić żywienie. Coraz częściej lecznice rezygnują z cateringu na rzecz ponownego uruchomienia szpitalnych kuchni.

Posiłki są lepsze: cieplejsze, ładniej podane i bardziej urozmaicone. Nie zmienia się tylko jedno - pory ich podawania. Na ogół śniadanie jest o godzinie 8, obiad o 12 i kolacja o 16. Od kolacji do następnego posiłku upływa zatem 16 godzin - informuje Gazeta Wyborcza.

Zdaniem Marka Balickiego, byłego ministra zdrowia, który kierował niejednym szpitalem, kolacja o godz. 16 skraca pracę kuchni i redukuje koszty, ale efekt takich działań niewiele ma wspólnego z racjonalnym żywieniem.

Więcej: www.gazeta.pl

CZYTAJ TAKŻE

comments powered by Disqus

BĄDŹ NA BIEŻĄCO Z MEDYCYNĄ!

Newsletter

Najważniejsze informacje portalu rynekzdrowia.pl prosto na Twój e-mail

Rynekzdrowia.pl: polub nas na Facebooku

Rynekzdrowia.pl: dołącz do nas na Google+

Obserwuj Rynek Zdrowia na Twitterze

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych

POLECAMY W PORTALACH