Środa, 23 lipca 2014

AOTM/Rynek Zdrowia | 13-11-2013 12:42

Stanowiska i opinie AOTM

12 listopada odbyło się 34 posiedzenie Rady Przejrzystości, podczas którego zostały przygotowane stanowiska i opinie w sprawie refundacji produktów leczniczych.

Rada Przejrzystości rekomenduje finansowanie ze środków publicznych desloratadyny (Hitaxa) w roztworze doustnym oraz w tabletkach we wskazaniu: alergiczne zapalenie błony śluzowej nosa, pokrzywka.

Według rekomendacji finansowanie desloratadyny jest możliwe w ramach wykazu leków refundowanych, z zachowaniem zasad przyjętych dla innych komparatarów, pod warunkiem ustalenia limitu ceny na poziomie limitu obowiązującego dla cetyryzyny.

Rada oceniła także zasadność dalszego finansowania ze środków publicznych leków we wskazaniach innych niż ujęte w ChPL.

Więcej: http://www.aotm.gov.pl/

• Brak komentarzy